За Нас

Кои сме ние:

MG Fiber Optika дооел. е основана 2010 година. во Скопје. Нејзината основна цел е да пружи подршка и сервис за фибер-оптички мрежи, како логистика на територијата на цела држава. Исто така нуди решенија, комплет изведба и имплементација на пасивни и активни уреди. Сплајсувањето, Мерењето, Тестирањето на фибероптичката инфраструктура го вршиме со инструменти кои се викоко софистицирани и произведени од водечки светски брендови. Исто така тимовите кои работат се сертифицирани, ги пратат светските трендови и новитети во оваа технологија и имаат долгогодишно искуство.

MG Fiber Optika во моментов се јавува како логистичка подршка и надворешен соработник на повеќе компании кои ги користат нашите услуги:

- Сплајсување фузионо и механички

- Мерење OTDR, power meter и TX-RX

- Тестирање VFL

- Изградба на FTTH

- Одржување

- Лоцирање и отстранување на проблем во мрежа...